حامد شورابی زاده |
مصاحبه با مهندس حامد شورابی زاده
رتبه 6 گرایش مهندسی صنایع- صنایع
رتبه 7 گرایش مهندسی صنایع- مالی
1.با سلام؛ در ابتدا تشکر میکنم به خاطر وقتی که برای مصاحبه اختصاص دادید. کمی خود را معرفی کنید و بفرمایید مقطع کارشناسی را در چه رشته و دانشگاهی گذراندید؟
حامد شورابی زاده دانشجوی ورودی 88 مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ، اهل آذربایجان شهر خوی هستم.
2.در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی وضعیت تحصیلی شما به چه صورت بود؟
ترم اول به دلیل برخی مسایل معدلم خیلی پایین شد اما از ترم دوم به بعد بالای 16 شد! معمولا دروس رو بهتر بلد بودم ولی برگه امتحان رو بد می نوشتم و همین باعث می شد همیشه کمتر از اون چیزی که بلد بودم نمره می گرفتم.در کل بد نبود!
3.از روند درس خوندنتون برامون بگید، اگر از روزی که خوندن رو برای کنکور کارشناسی ارشد شروع کردید رو به بازههای زمانی دو ماهه تقسیم کنیم، تو هر بازه چه قدر درس میخوندید و رو چه دروسی تمرکز میکردید؟
البته من دفتر برنامه ریزی قلم چی رو به خاطر نتیجه ای که گرفته بودم پر کردم.اما به طور تقریبی:
اسفند و فروردین
|
-----صفر(برای کنکور)
|
اردیبهشت و خرداد وتیر
|
زبان (نیم ساعت )
|
مرداد و هفته آخر تیر
|
زبان – آمار-تحقیق (پنج روز در هفته و به طورمتوسط هر روز 6:30 ساعت)
|
شهریور
|
زبان – آمار (پنج روز در هفته هر روز 2ساعت آمار و نیم ساعت زبان )
|
مهر
|
زبان – آمار-تحقیق-طرح ریزی (به طور متوسط هر روز 5 ساعت)
|
آبان و آذر و دی
|
همه دروس به جز زبان (هر روز به طورمتوسط 5:30 ساعت)
|
بهمن
|
همه دروس به جز زبان (هر روز به طور متوسط 6 ساعت)
|
4.در مورد تفاوتی که کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد با هم دارند برامون بگید؟ و به نظر شما این تفاوت در کدام بخش این دو کنکور است؟
به نظر من کنکور کارشناسی سوال هاش روتین شده و دست طراحان باز نیست و باید انقدر سوال تکراری حل کرد که بشه تست ها رو زد.اما کنکور ارشد از هرجایی و هر نوعی سوال میدن و شما باید همه دروس رو به طور عمیق مطالعه کنید تا آمادگی پاسخ به سوالات رو داشته باشید.که برای عمیق خواندن هم قطعا باید به رشته و درس مورد نظر علاقه داشت! (البته منظورم از عمیق خوندن زیادی خوندن نیست!)
5.آیا شما در کلاسهای پژوهش شرکت کردید و در صورت شرکت آیا با کلاسها همگام بودید؟ به نظر شما تأثیر کلاسها در موفقیت شما تا چه حد بود؟
در کلاس های آمار و تحقیق شرکت داشتم اوایل هر دو را با کلاس میخوندم ولی از اواخر مرداد به دلیل مشکلاتی که داشتم از کلاس ها عقب افتادم. احتمال دکتر ایوزیان واقعا فوق العاده بود و مطمئنم اگر کلاس آمار و احتمال رو نمی اومدم نمی توانستم مباحث را به خوبی درک کنم!
6.در آزمونها چه طور؟ به نظر شما سطح سوالات، طراحی اساتید تا چه حد شبیه به کنکور ارشد بود؟ در مورد رقابت این آزمونها چی می تونید بگید؟ آیا رقبای اصلی تون رو در این آزمونها دیدید و کلا نتایج و روند شما به نتایج کنکور شبیه بود؟
بله شرکت داشتم .سوالات زبان اصلا شبیه کنکور نبود (حداقل شبیه کنکور امسال نبود) و همین باعث شد علی رغم تصمیمی که به عدم ترک زبان داشتم، از آبان زبان رو نخوندم و همین باعث شد زبان رو کمتر از بقیه درسها بزنم.
سوالات آمار خوب بودن و حتی برخی سوالات آزمون در کنکور هم آمده بود .
برخی سوالات تحقیق هیچ نیازی به سواد تحقیق دانشجو نداشت! من تحقیق 2 نمی خوندم و آزمون ها رو با سواد دیفرانسیل و محاسبات عددیم پاسخ میدادم و همیشه هم خوب می شد درصدم اما کنکور در حد انتظار نتونستم جواب بدم! دروس تخصصی هم کلا خوب بودن! فقط سوال های پروژه می تونست بهتر هم باشه!
بله، به نظرم تقریبا 95 درصد رقبای اصلی تو آزمون ها شرکت داشتند.
رتبهی من و بعضی از دوستانم که رتبه کنکورشون خوب شده ، تو آزمون ها بدتر از کنکور بود.بهترین رتبهی من تو آزمونها 50 بود.
7.برنامه شخصی شما آیا با آزمونها هماهنگ بود و لزومی در این کار میبینید؟
من ترم کنکور 18 واحد درس داشتم مباحث هیچ کدام از آزمون ها رو (با وجود تلاشی که می کردم ) تا روز آزمون نمی رسیدم تموم کنم و تو هر آزمون حداقل یک درس رو نمی رسیدم بخونم! و همین باعث می شد رتبهی واقعیم بین رقبا رو نمی دونستم.به نظرم حتما باید با آزمون ها پیش رفت تا این مشکل پیش نیاد.
8.با توجه به اینکه رشته شما در کارشناسی هم صنایع بود چه لزومی دیدید که در کلاسهای آمار و تحقیق هم شرکت کنید؟
در دانشگاه درس آمار رو با دکتر نورالسنا داشتم و خوب بلد بودم. اما در درس احتمال مشکل داشتم و درس تحقیق در عملیات 1 رو تقریبا خوب خونده بودم اما هنوز تحقیق در عملیات 2 رو پاس نکرده بودم.به همین دلیل لازم دیدم که کلاس ها رو شرکت کنم.
9.نحوه تست زدن شما به چه صورت بود؟ در واقع منظورم اینه که چه نسبت درس میخوندید و چه نسبت تست میزدین؟ و آیا روش خاصی برای تست زدن داشتید؟
یه بار جزوه رو میخوندم و بلافاصله تست می زدم(با این که می دونستم این کار درست نیست)اما بیشتر یادگیریم با حل تست اتفاق می افتاد.با اینکه دکتر ایوزیان گفته بودند دونه دونه تست ها رو بزنم اما من به دلیل عادتی که از دوران کنکور کارشناسی داشتم همهی تستها رو میزدم بعدا بررسی می کردم. وقتی یکی یکی میخواستم تست بزنم حوصلهام سر می رفت و اصلا درس نمیخوندم!
10.منابع شما برای کنکور ارشد در درسهای مختلف چی بود و چه منابعی پیشنهاد میکنید برای داوطلبان؟
نام درس
|
منابع
|
احتمال و آمار مهندسی
|
کتاب دکترایوزیان جلد1و2 و چند تا آزمون از 2000 تست
|
تحقیق در عملیات
|
کتاب آقای زاهدی سرشت جلد 1و2 و 2000 تست تحقیق جلد1
|
طرح ریزی
|
کتاب آقای نیکوفکر و آقای عبدالله زاده
|
موجودی
|
کتاب آقای حسن پور
|
کنترل پروژه
|
کتاب دکتر سبزه پرور – مدرسان شریف
|
کیفیت
|
کتاب دکتر نورالسنا – کتاب دکتر امیری
|
اقتصاد مهندسی
|
کتاب آقای حسن پور
|
زبان
|
کتاب 504 – و اوایل کتاب آرمان اشراقی
|
11.آیا از ابتدا به رشته صنایع علاقه داشتید و چطور شد که این رشته را انتخاب کردید؟
در ابتدا فقط به دلیل تعریف یکی از دوستان -آقای اشکان ذکریازاد ورودی 87 صنایع علم و صنعت – که در دبیرستان هم مدرسه بودیم به صنایع علاقه مند شدم.اما در طول دوران کارشناسی با آشنایی بیشتر با رشته علاقهی بنده هم به رشته بیشتر و بیشتر شد.
12.شده بود که از درس خوندن خسته شی یا ناامید از نتیجه گرفتن بشی؟ در این شرایط چی کار میکردی و چی بود که تو رو به نتیجه گرفتن امیدوار میکرد...؟
من از روز اول که خواستم برای کنکور بخونم با توکل به خدا شروع کردم و همیشه میگفتم من باید تلاشم رو بکنم و اگر قسمت باشه رتبه خوبی بیارم و نتیجه رو به خدا واگذار کرده بودم و این همیشه آرومم میکرد.
اما به دلیل مشغله ها و دغدغه های زیاد بعضا افسرده می شدم که با نظرم طبیعی هم هست!
13.کاری هست که از انجام ندادنش افسوس بخوری؟ در این مورد چه توصیهای برای داوطلبین داری؟
با وجود اینکه تابستون میگفتم حتما زبان رو میخونم اما باز به دلیل اینکه تو آزمونها نتیجه نگرفتم ولش کردم.
توصیهی اکیدی که به داوطلبان دارم اینه که خوندن زبان رو حتی اگر خیلی بد بودن توآزمون ها حتما و حتما ادامه بدن! مطمئن باشن تو کنکور نتیجه میگیرن! به نظرم زبان تنها درسی هست که قطعا میتونیم به اندازهای که خوندیم ازش نتیجه بگیریم.
14.در دو زمان میخوام بدونم چه رتبهای از خودت متصور بودی؟یکی نزدیک بهمن و قبل از کنکور و یکی هم اسفند و بعد از کنکور؟ کلا از نتیجه راضی هستی یا حس میکنی حقی تضییع شده ازت؟
چون هیچ آزمونی رو با تمام آمادگی سر جلسه نرفته بودم می دونستم نتایج ، رتبهی واقعیم نیستن حدس میزدم رتبم بهتر از آزمونها بشه و اینکه شنیده بودم که تو کنکور پارسال هم اشخاصی بودن که تو آزمون ها بد میشدن ولی نتیجه کنکورشون بهتر شد امیدوار می شدم. در کل برای غلبه به استرس و با توجه با نتایج آزمون ها به خودم می گفتم که در بدترین شرایط می تونم رتبهای بیارم که همچنان تو علم و صنعت بمونم!
بعد از کنکور فقط میدونستم که آمار و زبان 8 تا سوال زدم و تخصصی تقریبا 30 تا سوال اما چون بررسی شون نکردم نمیدونستم چند تا درست و چند تا غلط دارم. از دکتر ایوزیان شنیدم که گفته بودن هرکی آمار 6 تا سوال زده ترکونده! همین بهم امید می داد اما نمی تونستم با اطمینان بگم رتبم تو چه بازهای خواهد بود! اما احتمال می دادم که زیر 20 بشم!
15.حالا که نتیجهها اومده و رتبه تون هم خوب شده، منصفانه نظرتون راجع به کنکور امسال صنایع-صنایع چی بود؟ به نظرت در رقابت منصفانهای شرکت داشتی یا نقدی به سوالات و فضای حاکم بر این رشته هست؟ کلا چقدر خودت رو برای یه همچین کنکور سختی آماده کرده بودی؟
به نظرم سوالات آمار واقعا سنجهی مناسبی نبودن! اصلا سوال کنکور نبودن و توانایی رتبهبندی عادلانه داوطلبین رو نداشتن!
فضای کنکور صنایع خیلی بد شده (البته از بقیه رشته ها خبر ندارم) چند نفر از بچه های 91 رو میشناسم که از الان دارن به کنکور فکر میکنن! از بچه های 89 ای میشناسم که امسال میخوان کنکور بدن و همین الان خیلی بیشتر از زمان کنکور من کتاب خوندن! این خیلی بده برای دانشجوها! باید به فکر یادگیری همهی درسها باشن نه فقط تمرکز رو درسهای کنکور.
16.در زمان درس خوندن برای کنکور تفریح هم داشتی؟ چقدر وقت صرف تفریحاتتون می کردین در طول هفته؟
در تابستان کد پنجشنبه و جمعه رو برای کلاس ها ثبت نام کرده بودم و بعد کلاس ها استراحت میکردم و با خواهر و برادرم که تهران هستن بیرون (پارک و کوه و ...) می رفتم.
در طول پاییز هم جمعه ها درس نمیخوندم و استراحت میکردم.
و چون خونه خودمون شهرستان هست هر 3 یا 4 هفته یک بار 5 یا 6 روز می رفتم شهرستان و کلا درس نمیخوندم که همین خیلی باعث عقب افتادن از آزمونها می شد اما ارزشش رو داشت چون خیلی انرژی می گرفتم!
17.چه کسانی تو این راه پر پیچ و خم کمکت کردن و در موفقیتت بیشترین تأثیر را داشتن؟
اول از همه خواهرم ، چون ماه آخر کنکور خونهی ایشون بودم و تمام زحمات من رو ایشون میکشیدن و واقعا رتبهام رو مدیون ایشون هستم.
پدرومادر مهربانم که نه تنها در کنکور بلکه در تمام مراحل زندگی همراه و پشتیبان من بودند و تمام سعی شون رو برای کاهش و از بین بردن دغدغه های من کردند.
دکتر ایوزیان که واقعا نمیدونم باید چه جوری و با چه زبونی ازشون تشکر کنم. من فقط یک بار رفتم مشاوره دکتر ایوزیان ولی راهنمایی هاشون 6ماه تو ذهنم بود وکمکم میکرد. در ضمن علاوه بر راهنماییهای درسیشون من یه سری درسهای زندگی در طول کلاس ازشون یاد گرفتم که مطمئنم همیشه به یادم خواهد بود.
امیدوارم یک روز بتونم زحمات همهی این عزیزان رو جبران کنم.ان شا الله
18.تو بحث ارشد مهندسی صنایع، اگه به عقب برگردی بازم برای کنکور همین دپارتمان صنایع پژوهش با این کادر اساتیدرو انتخاب میکنی؟
بله، من با وجود انتقادهایی که کردم باز هم حتما همین موسسه رو انتخاب میکنم.
19.به عنوان سوال آخر برامون از اون چند ماه (آخر بهمن تا اول اردیبهشت) که احتمالاً هم با کلی فکر و خیال گذشته که چه رتبهای در انتظارمه، بگید؟
تقریبا اصلا نگران کنکور نبودم ، چون با تمام وجود به خدا توکل کردم و به مصلحت خدا اعتقاد دارم . مطمئنم که همیشه راهی رو که صلاحم باشه برام باز میکنه ! و همیشه هرکسی راجع به کنکور میپرسید میگفتم حتی اگر مصلحت اینه که قبول نشم باز من راضیام! اما از لحظهای که دوستم آقای صالحی (رتبه 61 صنایع )خبر دادن که نتایج اومده تا وقتی که نتیجه رو ببینم دیگه نتونستم خودم رو کنترل کنم و از استرس دستام میلرزیدن!
از شما تشکر میکنم که تجربیاتتون رو در اختیار ما و داوطلبان عزیز گذاشتید.